آموزش
سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
اما حالا اجازه بدهید به سراغ تعریف ساده آن برویم؛ طراحی سایت کلا دو قسمت دارد؛ قسمت اول طراحی بخش اصلی یا هسته سایت، قسمت دوم هم طراحی ظاهر سایت. کدنویسان و برنامه نویسان بعد از اینکه ظاهر و هسته سایت شما را کدنویسی کردند، یک پنل دسترسی هم برای آن میسازند.
سیستم مدیریت محتوا چه قابلیتهایی به ما میدهد؟
طراحی ظاهر سایت
ظاهر وب سایت با زبانهای نشانهگذاری به اسم HTML و CSS طراحی میشوند. در حالت عادی و زمانی که CMS سایت شما عمومی باشد مثل وردپرس، به کمک یک سری افزونههای دیگر به اسم صفحهساز، اجازه ایجاد تغییرات در ظاهر را به شما میدهند. اغلب افزونههای صفحهساز، حتی به شما این قابلیت را میدهند که با کمترین تخصص و صرفا با کمک قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag And Drop) ظاهر را تغییر بدهید.
ساخت صفحه جدید و تولید محتوا
قابلیت مهم بعدی که سیستمهای مدیریت محتوا به ما میدهند، تولید محتوای متنی و ویرایش آن است؛ در واقع در CMSها شما میتوانید با انتخاب یک دکمه مثل دکمه “افزودن نوشته” یک صفحه جدید برای خودتان باز کنید و آنجا به کمک ویرایشگر متنی، محتوای مورد نظرتان را بنویسید. همینطور بعد از نوشتن این محتوا، میتوانید آدرس آن در سایت را هم مشخص کنید.
اضافه کردن محتوای چند رسانهای
اصولا اغلب CMS ها ابزاری برای تولید محتوای چند رسانهای مثل تصویر و صوت و ویدیو به مخاطبان نمیدهند،
میتوانیم یک ویدیو را از سایتی مثل آپارات دانلود کنیم، در سایت خودمان آپلود کرده و قرار دهیم .
افزودن سطوح دسترسی مختلف
خیلی از کسب و کارهای اینترنتی نه با یک مدیر بلکه به کمک چند ادمین یا نقش کاربری، مدیریت میشوند
این امکان به کمک سیستمهای مدیریت محتوا به سادگی قابل انجام است و هر کاربری با توجه به نقش خود، به بخشهای خاصی از پنل مدیریت سایت دسترسی خواهد داشت؛
نصب افزونههای مختلف برای افزایش کارایی
یکی از مهمترین قابلیتهایی که CMSها دارند، سازگاری با چند ده هزار افزونه مختلف است! در واقع هر سیستم مدیریت محتوایی تعداد زیادی افزونه دارد که به دست متخصصان آن CMS نوشته شده و بهشکل رایگان یا غیر رایگان در سطح وب منتشر شدهاند
تعامل سادهتر با مخاطبان وبسایت
یکی دیگر از قابلیتهای CMS، مدیریت ارتباط ما با مخاطبان سایت است. در پایینترین سطح، سیستم مدیریت محتوا به ما اجازه میدهد نظراتی که کاربران در سایت میگذارند را بررسی کرده، در صورت عدم وجود مشکل تایید کنیم و حتی آنها را پاسخ بدهیم
مدیریت سادهی لینکها در سایت
خوشبختانه ساخت لینک در سیستم مدیریت محتوا فقط نیاز به یکی دو کلیک دارد
با استفاده از این CMS میتوانید بدون دانش برنامهنویسی از صفر تا صد یک سایت را راهاندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامهنویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را بهراحتی آب خوردن مدیریت کنید.
از ویژگیهای CMSها میتوان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحههای سایت، دستهبندی مطالب، صرفهجویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشیسازی اشاره کرد. از سیستمهای مدیریت محتوای محبوب میتوان به WordPress, Joomla, Drupal اشاره کرد.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا
- هزینه پایین یکی از ویژگیهای عالی سیستمهای مدیریت محتوا است. مثلا سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال بهصورت رایگان و اپن سورس (منبع باز) ارائه میشوند و تنها هزینهی آنها مربوط به افزونهها یا پلاگینهایی است که برای اضافه شدن امکاناتی به سایت خود مجبور به خریداری آنها هستید.
- راحتی استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا از دیگر مزایای آن است بهطوریکه شما بدون نیاز داشتن به مهارت کد نویسی بهراحتی میتوانید وبسایت خود را بروزرسانی کنید.
- سفارش سازی وبسایت از دیگر مزایای cmsها است که این قابلیت باعث میشود که حتی یک شخص بسیار مبتدی هم بتواند وبسایت خود را بهدلخواه طراحی کند.
- صرفهجویی در هزینه و زمان بهدلیل اینکه هزینهای صرف برنامهنویسی و کد نویسی نمیشود.
- cmsها این امکان را به مدیران سایت خود میدهند که سطوح دسترسی کاربران را کنترل کنند و مدیریت محیط کاربری خود را به عهده داشته باشند.
- قابلیت انعطافپذیری بسیار بالا
یکی از سیستمهای مدیریت محتوایی که بسیار نزد کاربران محبوب است وردپرس میباشد. این سیستم مدیریت محتوا تمرکز خود را بر روی بر روی استانداردهای وب و زیباییهای ظاهری وبسایت و توسعه و تکامل وبسایت گذاشته است. یکی از کاربردهای مهم این سیستم مدیریت محتوا (cms) را میتوان ساخت و راهاندازی انواع سایتها دانست.